HARI NATAL 2010 DAN TAHUN BARU 2011

Posted: 2 Januari 2011 in Aktiviti, Food, General, Life, Religion
Tag:, , , , , , , , , , , , , , ,

Selamat tahun baru 2011! Berbagai pengalaman telah kita lalui sepanjang tahun 2010. Biarkan semuanya menjadi pedoman dan kekuatan untuk kita ditahun baru ini. Apakah Azam dan cita cita kamu ditahun baru ini?. Berusahalah untuk mencari jalan mencapainya. Yang penting, diakhir tahun 2011 ini nanti KPInya sukses!

Setiap akhir tahun, jika saya dan keluarga tidak balik ke Sarawak. Selepas balik dari Gereja, kami akan mengambil masa cuti sempena hari Natal untuk berkumpul dengan saudara dan sahabat handai. Kami biasanya akan berkumpul makan dan minum. Semuanya masakan mengikut resepi orang Lun bawang. Inilah masa yang indah untuk berkumpul, bercerita mengenai berkat berkat dan pengalaman sepanjang berada diperantauan. Sambil mengambil kesempatan untuk mengeratkan hubungan silaturahim sesama sendiri. Walaupun jauh dilubuk hati, perasaan rindu dengan kampung halaman, saudara mara dikampung amat menebal dihati masing masing.

Marilah kita berdoa, semoga dengan datangnya tahun baru 2011 ini, Segala anasir anasir yang negatif sepanjang tahun 2010 kita ganti dengan perkara yang positif yang mana akan membuahkan hasil, dan akan kita tuai pada akhir tahun 2011 ini nanti!

BBQ BAKA DAN NGABA NUNE
BBQ BAKA DAN NGABA NUNE
Makan Time!
Makan Time!

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s